Inlogproblemen? Er is een extra pop-up (eenmalig) bij inloggen deelnemersportaal. Meer info

Bruine bonen-edamame burgers

Ingrediënten

Ingrediënten (voor 6-8 personen):

  • 6-8 hamburgerbroodjes
  • 3 eetlepels olijfolie, plus extra voor de bakvorm
  • 1/3 kop spelt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 middelgrote wortelen, versnipperd
  • 16 bruine champignons, stelen verwijderd, doppen in blokjes gesneden
  • 2 blikjes zwarte bonen
  • 1 kop bevroren edamame, ontdooid
  • 2 grote eieren, losgeklopt
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 1/2 theelepels chilipoeder
  • 1 1/2 kopjes paneermeel
  • 1 eetlepel Dijon-mosterd
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1/4 kop gehakte Italiaanse peterselie
  • 1/2 theelepel zout
  • Snuf versgemalen peper
  • 1/4 kop gehakte koriander (optioneel)
  • Kaas (optioneel)

Instructies

Stap 1
Verhit 1/2 eetlepel olijfolie in een middelgrote pan.

Stap 2
Voeg de spelt toe en bak op middelhoog vuur, al roerend, gedurende 2 minuten. Voeg 1 1/2 kopjes water en een snufje zout toe en breng aan de kook. Dek af en laat de korrels 20 minuten sudderen. Controleer de granen; als het nog niet al dente is, laat het nog een paar minuten sudderen tot de gewenste textuur is bereikt. Giet af en zet opzij.

Stap 3
Verhit in een grote koekenpan de resterende 2 1/2 eetlepels olijfolie. Fruit de ui, knoflook en wortelen. Voeg de champignondoppen toe en blijf koken tot ze zacht zijn, nog 2 minuten.

Stap 4
In een keukenmachine pulseer je alles behalve 1/2 kopje bonen tot een dikke puree. Breng de puree over naar een grote kom.

Stap 5
Spatel de resterende 1/2 kop bonen, edamame, gekookte farro, uienmengsel, komijn, chilipoeder, broodkruimels, Dijon, sojasaus, koriander, peterselie, zout en peper door de puree. Proef en voeg naar wens meer zout of kruiden toe.

Stap 6
Laat het mengsel afkoelen tot het niet meer stoomt en meng dan de eieren erdoor. Dek af en zet in de koelkast voor minimaal 30 minuten of maximaal 24 uur.

Stap 7
Verwarm de oven voor op 400 ° F. Bekleed een bakplaat met antiaanbaklaag of perkamentpapier.

Stap 8
Vorm met je handen grote pasteitjes en leg ze enkele centimeters uit elkaar op de bakplaat. Bak 20 tot 25 minuten of tot de pasteitjes de bovenkant lichtbruin zijn. Desgewenst met kaas bestrooien en onder de grill laten lopen tot de kaas gesmolten is.

Stap 9
Serveer warm op je favoriete broodjes met tomaat, een beetje ui, een beetje mayonaise en een homp sla.

Bewaartip
Gebakken of ongebakken pasteitjes zijn 3 dagen gekoeld houdbaar, of ongebakken pasteitjes tot 3 maanden in een diepvriesbestendige container.