Inlogproblemen? Er is een extra pop-up (eenmalig) bij inloggen deelnemersportaal. Meer info

Tofu

Ingrediënten

Om 400 g tofu te maken heb je nodig:

  • 2 liter sojamelk
  • 2 theelepels calciumsulfaat

Instructies

Stap 1
Giet 2 liter sojamelk in een pot en laat zachtjes koken gedurende 5 tot 10 minuten. Koel af tot 70°C.

Stap 2
Los 2 theelepels natuurlijke calciumsulfaat op in een tas warm water. Minder coagulant geeft zachtere tofu, meer coagulant geeft stevigere tofu.

Stap 3
Giet de voorbereidde coagulant oplossing traag in de hete sojamelk terwijl je de sojamelk zachtjes roert. Als er nog niet-gestremde sojamelk overblijft, moet je nog een beetje extra coagulant oplossing maken en bijvoegen.

Stap 4
Eens al de sojamelk is gescheiden in kleine witte brokjes tofu en een amberkleurige vloeistof moet je de deegachtige massa in een vorm doen die bekleed is met een neteldoek of een kaasdoek. Elke plastieken vorm met kleine gaatjes kan hiervoor gebruikt worden. Vouw de doek toe en plaats er iets zwaars op om het water zo goed mogelijk uit de tofu te persen. Doe dit ongeveer gedurende 20 minuten. De blok tofu moet bewaard worden onder water in de koelkast. Ververs dagelijks het weekwater. Verse tofu kan zo je een week bewaren in de koelkast.