Inlogproblemen? Er is een extra pop-up (eenmalig) bij inloggen deelnemersportaal. Meer info

Noedelsoep met tofu

Ingrediënten

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 eetlepel zonnebloem- of arachideolie
  • 3 cm verse gember
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 200 gram kimchi*
  • 150 ml kimchisap*
  • 1 liter groente bouillon
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 eetlepels tamari of sojasaus
  • 75 gram woknoedels
  • 250 gram tofu
  • 3 stengels bosui

 

​​​​​​​* Kimchi is te vinden in je lokale Aziatische kruidenierswinkel

Instructies

Stap 1
Verwarm de zonnebloemolie in een soeppan.

Stap 2
Schil de ui, gember en knoflook en snij fijn.

Stap 3
Bak de ui, gember en knoflook op middelhoog vuur in de olie. Voeg na 1 minuut de kimchi toe en bak nog eens 2 minuten.

Stap 4
Blus af met de groentebouillon, tamari, sesamolie en kimchisap en laat ongeveer 8 minuten zachtjes pruttelen.

Stap 5
Snij de tofu in blokjes en de bosui in ringen.

Stap 6
Voeg de tofu, noedels en bosui toe en kook de soep totdat de noedels gaar zijn. Bij woknoedels duurt dit maar een paar minuten.

Stap 7
Verdeel over kommen en serveer.