Noedelsoep met tofu
Ingrediënten
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 1 eetlepel zonnebloem- of arachideolie
- 3 cm verse gember
- 3 teentjes knoflook
- 1 ui
- 200 gram kimchi*
- 150 ml kimchisap*
- 1 liter groente bouillon
- 1 eetlepel sesamolie
- 2 eetlepels tamari of sojasaus
- 75 gram woknoedels
- 250 gram tofu
- 3 stengels bosui
* Kimchi is te vinden in je lokale Aziatische kruidenierswinkel
Instructies
Stap 1
Verwarm de zonnebloemolie in een soeppan.
Stap 2
Schil de ui, gember en knoflook en snij fijn.
Stap 3
Bak de ui, gember en knoflook op middelhoog vuur in de olie. Voeg na 1 minuut de kimchi toe en bak nog eens 2 minuten.
Stap 4
Blus af met de groentebouillon, tamari, sesamolie en kimchisap en laat ongeveer 8 minuten zachtjes pruttelen.
Stap 5
Snij de tofu in blokjes en de bosui in ringen.
Stap 6
Voeg de tofu, noedels en bosui toe en kook de soep totdat de noedels gaar zijn. Bij woknoedels duurt dit maar een paar minuten.
Stap 7
Verdeel over kommen en serveer.