Inlogproblemen? Er is een extra pop-up (eenmalig) bij inloggen deelnemersportaal. Meer info

Edamame

Ingrediënten

  • 250 gr edamame (in de dop) - jonge, onrijpe sojaboontjes in de peul
  • 1 el olijfolie
  • 25 ml water
  • 1,5 tl zout

 

Voor edamame met boter en sojasaus heb je nog extra nodig:

  • 1 el boter
  • 1 tl sojasaus

Instructies

Stap 1
Doe de edamame in een kom en strooi er 1 tl zout over, kneed het zout door de bonen om de donshaartjes te verwijderen. Was de bonen daarna goed onder stromend water en laat ze goed uitlekken.

Stap 2
Verhit de olie in een koekenpan, doe de edamame in de pan en spreid ze goed uit over de bodem, bak ze aan een kant in 4-5 minuten mooi bruin. Draai ze om en bak ze nog 2 minuten.

Stap 3
Voor de yaki edamame met sojasaus-boter: Voeg je de sojasaus en de boter toe en bak dit een minuutje mee.

Stap 4
Meng 1/2 tl zout met het water en voeg dit toe aan de bonen in de pan. Zet de warmtebron hoog en kook de bonen tot het water verdampt is.

Stap 5
Serveer ze in een mooie schaal met een klein schaaltje ernaast voor de schillen.