Edamame
Ingrediënten
- 250 gr edamame (in de dop) - jonge, onrijpe sojaboontjes in de peul
- 1 el olijfolie
- 25 ml water
- 1,5 tl zout
Voor edamame met boter en sojasaus heb je nog extra nodig:
- 1 el boter
- 1 tl sojasaus
Instructies
Stap 1
Doe de edamame in een kom en strooi er 1 tl zout over, kneed het zout door de bonen om de donshaartjes te verwijderen. Was de bonen daarna goed onder stromend water en laat ze goed uitlekken.
Stap 2
Verhit de olie in een koekenpan, doe de edamame in de pan en spreid ze goed uit over de bodem, bak ze aan een kant in 4-5 minuten mooi bruin. Draai ze om en bak ze nog 2 minuten.
Stap 3
Voor de yaki edamame met sojasaus-boter: Voeg je de sojasaus en de boter toe en bak dit een minuutje mee.
Stap 4
Meng 1/2 tl zout met het water en voeg dit toe aan de bonen in de pan. Zet de warmtebron hoog en kook de bonen tot het water verdampt is.
Stap 5
Serveer ze in een mooie schaal met een klein schaaltje ernaast voor de schillen.